Downloaden parcours

Zoals jullie weten is er dit jaar geen traditionele Lucien Van Impe Classic. We zullen daarom dit jaar enkele leuke ritten delen die allemaal passeren in de heimat van Lucien Van Impe en garant staan voor kilometers fietsplezier. Op zaterdag 20 juni kom je wellicht enkele mensen in bolletjestenue tegen op deze ritten.

Rit 1 – Richting Pajottenland (download gpx)

Deze rit is ideaal voor mensen die uit het Brusselse of uit het pajottenland komen. Niet te onderschatten qua hoogtemeters in een niet zo bekende fietsstreek. Gebruik de gpx hieronder om de rit aan te passen en van bij je thuis te vertrekken als je niet ver van het parcours moet starten.

Rit 2 – Gent – Waasland – Meetjesland (download gpx)

De tweede rit die we delen is haalbaar voor mensen uit het Waasland, Meetjesland of het Gentse. Ietsje langer, maar natuurlijk perfect aan te passen aan je eigen willen of kunnen.

Rit 3 – Go West – Van monument naar monument (download gpx)

De derde rit is een specialleke. Alle ritten passeren in Mere aan het standbeeld van Lucien Van Impe, deze rit passeert ook aan dat van Briek Schotte. Een relatief lange rit, maar je ontmoet onderweg wel twee monumenten uit de vaderlandse wielergeschiedenis. Deze rit is wellicht geschikt voor mensen uit West-Vlaanderen of wielertoeristen die ten Zuiden van Gent wonen.

Rit 4 – Fietsroute Lucien Van Impe – de plaatselijke ronde (download gpx)

In de zomer van 2016 was het 40 jaar geleden dat Lucien de Ronde van Frankrijk won. Voor die gelegenheid werd in zijn regio de zomer van 2016 omgedoopt tot de zomer van Lucien. De gemeente Erpe-Mere tekende ook een fietsroute van 36 kilometer uit ter ere van Lucien. Deze route is de laatste die we delen.

Blijf op de hoogte van de Lucien Van Impe Classic

30 km

Aspirant

Dit is onze kortste rit. Ideaal voor een start-to-biker of een wielertoerist die zijn familie of vrienden wil laten kennismaken met het fietsen en de toffe sfeer onder wielertoeristen.

60 km

Junior

We verkennen met deze rit het voorgeborgte van de Vlaamse Ardennen. Nog geen echte kuitenbijters, maar hier en daar gaat het wel al een beetje omhoog. Net begonnen met fietsen of geen tijd om meer kilometers te doen vandaag? Dan is deze rit voor u.

90 km

Belofte

Een pittige rit die je naar het hart van de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen brengt. Bevat enkele bekende hellingen uit het Vlaamse voorjaar. Op voorhand een beetje trainen is geen overbodige luxe voor deze 90 km.

145 km

Prof

Een rit voor de geoefende wielertoerist. Heel wat klimwerk in de Zwalmstreek, de Vlaamse Ardennen en een stukje Henegouwen. Genieten mag en kan, dus laat de beleving en het landschap even primeren op de gemiddelde snelheid.