Zonder coronacrisis hadden we binnen een goede maand de Lucien Van Impe Classic georganiseerd, maar onze organisatie valt dit jaar helaas in het water. Jammer, omdat we er jaarlijks naar uitkijken om de talrijke deelnemers een leuke fietsdag aan te bieden, ook jammer omdat we dit jaar de carrière van Lucien Van Impe niet kunnen herdenken. Omdat we op 20 juni toch nog een eerbetoon willen organiseren aan onze grootste klimmer allertijden komen we met een alternatief op de proppen, maar we hebben jullie hulp nodig.

#eendagindebollen

De weergoden zijn ons al enkele jaren gunstig gezind, we hopen dat ze ook dit jaar van 20 juni een zonovergoten fietsdag zullen maken. We zijn er dan ook zeker van dat het gros van de wielertoeristen die dag een toertje zal maken.

Wij zouden het fantastisch vinden moesten zoveel mogelijk wielertoeristen zich op 20 juni uitdossen in een bolletjestenue. Ter ere van Lucien. Dat kan een bolletjestrui, een bolletjespetje, bolletjeskousen of waarom niet, een bolletjesmondmasker zijn. Verras ons met andere, originele kledingstukken, lintjes aan de fiets of een bolletjeshelm. Neem voor, na of tijdens de tocht enkele foto’s en post ze massaal op facebook, instagram of andere social media met als hashtag #eendagindebollen. Want zeg nu zelf, wie wil later niet tegen de kleinkinderen kunnen zeggen dat hij/zij een dag in de bollen heeft gereden.

GPS-ritten

In de week voor 20 juni zullen we enkele GPS-ritten op de website zetten die op 20 juni kunnen gereden worden. Op deze link kan je voorts een postkaartje downloaden waar je een persoonlijke boodschap voor Lucien kan opschrijven. Op het parcours zal een postbus staan met een banner van Lucien, waar de postkaartjes met jullie boodschap kunnen gepost worden. Als je verder van het parcours woont en liever in je buurt gaat fietsen kan je op 20 juni de boodschap voor Lucien posten op deze link (enkel actief op 20 en 21 juni). Je kan daar ook een foto van jezelf in de bollen toevoegen.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat er grote pelotons worden gevormd, maar het zal wellicht plezant zijn om enkele gelijkgestemde zielen tegen te komen, die net als jou zijn uitgedost in een bolletjestenue. We roepen iedereen met aandrang op om alle regels die gelden mbt het fietsen in groep op 20 juni strikt op te volgen. Wat deze zijn weten we nu nog niet, maar we zullen daarover nog uitgebreid informatie geven op onze facebookpagina en op deze site.

Uit alle postkaartjes in onze brievenbus en inzendingen via de site MET FOTO hopen we enkele winnaars te trekken die een leuke prijs zullen winnen. Wat die prijzen precies zijn weten we nog niet, ook hierover volgt.

Op deze manier willen we toch proberen om er op 20 juni ondanks alle miserie een leuke en memorabele fietsdag van te maken. Jullie hebben nog meer dan een maand om de juiste outfit voor 20 juni samen te stellen. Veel fietsplezier en we hopen jullie foto’s massaal te mogen zien op sociale media op 20 juni. #eendagindebollen.