Zaterdag 20 juni is het zover, dan gaan we met zoveel mogelijk wielertoeristen in een bolletjesoutfit de zaterdagse rit afwerken. Zoals jullie wellicht weten is dit op de dag dat de 8e Lucien Van Impe had moeten plaatsvinden. Wat wordt zaterdag van je verwacht?

  • Hou je aan de nog steeds geldende regels ivm corona

Wij roepen absoluut niet op om in grote groepen samen te gaan rijden in bolletjestruien. De bedoeling is dat je in je toegestane bubbel je zaterdagse rit afwerkt en je zoals steeds houdt aan de regels die je nog eens kan nalezen bij de veelgestelde vragen over corona op de site van Cycling Vlaanderen op deze link. Kort komt het er op neer dat je nog steeds in groepen van maximum twintig personen fietst, dat je de social distancing respecteert en steeds een wegkapitein in de groep hebt.

  • Deel foto’s van jezelf in de bollen met #eendagindebollen

De Lucien Van Impe Classic heeft ook een instagramaccount (@lucienvanimpeclassic). Volg onze pagina en deel massaal foto’s van jezelf of je clubleden in de bollen op zaterdag 20 juni. Gebruik daarbij de hashtag #eendagindebollen zodat je hopelijk nog veel andere bolletjesfietsers kan spotten.

  • Rij één van onze routes

Op deze link vind je vier gpx-ritten die je op 20 juni zou kunnen rijden. Er zijn drie ritten die je vanuit verschillende hoeken naar de fietsroute Lucien Van Impe brengen, de vierde rit is de fietsroute Lucien Van Impe van de gemeente Erpe-Mere. Deze route zit ook verwerkt in de andere 3 fietsroutes.

  • Stuur een postkaart naar Lucien Van Impe

Op deze link kan je een postkaartje downloaden. Dit kan je afdrukken en deponeren in de postbus die op het parcours zal te vinden zijn. De postbus (een veredelde kartonnen box met bollen) kan je vinden in Impe op het Impedorp. De postbus staat aan café ‘De Oude Mol’. Je kan daar je postkaart achterlaten, achteraf zetten we de box een week in quarantaine en overhandigen de kaartjes aan Lucien.

  • Stuur een virtuele postkaart naar Lucien Van Impe

Mocht je zaterdag een dag in de bollen rijden, maar te ver van de postbus wonen, dan kan je ook tot zondagavond een virtuele postkaart versturen aan Lucien Van Impe. Op deze link kan je tot zondagavond (21 juni), je gegevens en je persoonlijke boodschap aan Lucien achterlaten. Ook deze boodschappen zullen aan Lucien worden overhandigd. Je kan daar ook enkele foto’s toevoegen van jezelf in de bollen.

  • Win een aankoopbon

Uit alle inzendingen, zowel de echte postkaarten als de virtuele gaan we een aantal prijswinnaars kiezen. Ook mensen die op social media een foto delen met hashtag #eendagindebollen en ons hun gegevens bezorgen komen in aanmerking voor één van de prijzen. De 13 prijzen zijn aankoopbonnen voor de website https://retro-wielershirts.nl/ die voor de gelegenheid een bolletjestrui maakte als eerbetoon aan de originele trui die Lucien Van Impe destijds droeg. De winnaar ontvangt een waardebon van €100, plaats 2 en 3 krijgen €25, de tien volgende krijgen een bon van €10

  • Geniet van je dag op de fiets

En het belangrijkste: geniet van je dag op de fiets in de bollen, spot andere bolletjestruien en vergeet niet dat we volgend jaar alsnog de 8e editie van de Lucien Van Impe Classic organiseren. Hopelijk kunnen we jullie dan talrijk begroeten.