We organiseren op 20 juni 2020 voor de achtste keer de Lucien Van Impe Classic met Wielerclub Serskamp. We willen met deze rit hulde brengen aan Lucien Van Impe, nog steeds de grootste klimmer die ons land ooit heeft gekend en tevens de laatste Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk.

De koninginnerit van de Lucien Van Impe Classic is 145 kilometer lang en bevat heel wat pittig klimwerk. Maar wat logisch wanneer je een groot klimmer wil eren. Maar geen nood. Wanneer je denkt niet genoeg getraind te zijn om deze lange rit aan te vatten, kan je ook één van onze kortere ritten rijden. De rit van 90 kilometer is nog goed voor een heleboel hoogtemeters en leidt je over enkele bekende hellingen in de Vlaamse Ardennen. Minder moeilijk dan de 145 kilometer, dat wel, maar je mag alvast je kuiten goed insmeren wanneer je deze rit aanvat.

De 60 kilometer zoekt het logischerwijze iets dichter bij huis en verkent het voorgeborgte van de Vlaamse Ardennen. Hier en daar gaat het al een stukje bergop, maar deze rit is zeker en vast voor elke wielertoerist haalbaar. Wil je met de kinderen of familie kennis maken met de unieke sfeer van een georganiseerde wielertocht, dan kan je hen met de rit van 30 kilometer perfect inwijden in deze fascinerende wereld.

Verken vooral onze vernieuwde website om je te doen watertanden voor de achtste editite van dit gezellig, sportief wielerfeest.